Peter och Petra i Vasaparken

Peter och Petra i Vasaparken
28 mars, 2023 Cecilia

AJ Landskap har tagit fram ett program för parkleken i Vasaparken och jobbar nu under våren vidare med projektering.

Temat utgår från Astrid Lindgrens berättelse om Peter och Petra som tillhör småfolket och bor i en jordkula under en gran i Vasaparken. Peter och Petras värld skapas genom att förvränga skalor och utforma lekmiljöer inspirerade utifrån dels skolmiljön och na­turen i parken som novellen utspelar sig i. Genom att förvränga skalan på lekutrustning och föremål får barnen känna sig mycket stora eller mycket små. Att röra sig igenom lekplatsens olika rum och platser blir som en saga med färger och former och föremål som kan kännas igen, upptäckas, klättras på, mötas i och som ger fantasin spelrum i leken.