Vinnare av Landskapsarkitekturpriset 2019

Vinnare av Landskapsarkitekturpriset 2019
11 mars, 2020 Fredrik Hellström

Vinst för Jaktgatan och Lövängsgatan!

Vi kan stolt meddela att AJ Landskap har tilldelats 2019 års Landskapsarkitekturpris.

Med juryns motivering har Jaktgatan och Lövstaängsgatan utsetts till vinnare av Sveriges Arkitekters Landskapsarkitekturpris:

Jaktgatan och Lövängsgatan är en osedvanligt lustfylld huvudgata som ger ett trovärdigt svar på hur den täta gröna staden ser ut i praktiken. Projektet är vägvisande i att framsynt skapa rum för vegetation som ger både sinnlig upplevelse och buffert mot klimatförändringar. Frodigheten i den breda, vackert komponerade planteringen är något unikt. Gatans disposition och vackra materialbehandling visar att fotgängarna har prioriterats.

– Landskapsarkitektur är en nyckel för att skapa det trivsamma och aktiva ”livet mellan husen”. Landskapsarkitekter kan med sin expertkompetens också bidra till miljöer som är motståndskraftiga mot skyfall, stark hetta och annat som följer med klimatförändringarna. Årets vinnare är en inspirerande förebild, säger förbundsordförande Tatjana Joksimović.

 

Läs mer om projektet här

Läs mer om priset på Sveriges Arkitekters hemsida